Zuzana Norisová

Zuzana Norisová je slovenská herečka a zpěvačka, sestra herečky a zpěvačky Soni Norisové.

Do povědomí diváků se dostala díky hlavní roli Terezy ve filmu Rebelové. Stala se známou i díky rolím v několika muzikálech (Pomáda, Rebelové, Kleopatra, Tři mušketýři, Angelika) a seriálech (Strážce duší, Letiště, Soukromé pasti, Přešlapy, Dokonalý svět a Vinaři II).

22. února 2013 se jí v Brně narodila dcera Júlia, jejímž otcem je Ondrej Kovaľ.

Filmografie:

2015 Vinaři II (TV seriál)-Monika
2014 Hodinový manžel
2014 Tři bratři
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
2013 Bella Mia
2012 Tak fajn
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
2009 Přešlapy (TV seriál) – Radka
2009 Jánošík – Pravdivá historie
2008 Soukromé pasti (epizoda Jiná Láska) – Daniela
2006 – 2007 Letiště – letuška Petra Antlová
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Milenci a vrazi – Jana Rybářová
2003 Strážce duší (TV seriál) – Katka Nelserová
2001 Rebelové – Tereza
2001 Voľnomyšlienkár (TV film)
2001 O ztracené lásce (TV seriál)
1998 Kovladov dar (TV film)

Divadelní role:

2011 Peter Stone, Rupert Holmes: Vražda za oponou, Niki Harris, Hudební divadlo Karlín, režie Antonín Procházka

Diskografie:

2000 – Soľ nad zlato – Rozprávky s Markízou – Forza Music