Ready Kirken

Ready Kirken je česká hudební skupina, založená roku 1996.

Skupina byla založena v lednu 1996, kdy kytarista skupiny Anachronik Michal Hrůza dal kytaristovi pražských Freeway Jam Zdeňku Ceralovi kazetu svých domácích nahrávek. Ten oslovil své kamarády Romana Pleskota a Petra Lichtenberga. Už na jaře roku 1996 natočili demonahrávku a 4. 7. 1996 vystoupili na festivalu v Janderově. V létě 1996 také vydali svou první studiovou nahrávku (studio Benas, zvukař Tomáš Novák, produkce RK+Honza Křížek).

V roce 1999 byl natočen klip k songu Zejtra mám, který po nasazení do rádií v roce 2001 zaznamenal velký úspěch. V roce 2001 bylo ve Studiu C nahráno CD Vlny. V roce 2006 se píseň 1+1 z alba Čekal jsem víc stává nejhranější písní v českém éteru a získává cenu Anděl. V tomtéž roce přechází od Universalu k EMI. Poslední studiové album Box 2012 vydal Popron Music. Na posledních dvou albech 2010 (2010) a Box (2012) se vydavatelsky a distribučně podílel server ulož.to, na kterém jsou alba oficiálně zdarma ke stažení.

Její současní členové jsou Michal Mráz (Kytara, zpěv), Jiří Dračínský (baskytara), Mika Ronos (bicí) a zakládající člen Zdeněk Ceral (kytara). Kapela však v minulosti prošla značnými personálními změnami, členy kapely byli např. Michal Hrůza, Roman Pleskot, Bronislav Bičan nebo Petr Lichtenberg. Název skupiny je odvozen od pseudonymu zpěváka skupiny Hells Devils, resp. Komety „Reddy Kirkena“ – Miloše Vokurky.

 

Diskografie:

Ready Kirken (1996)
Vlny (2001)
Čekal jsem víc (2002)
Krasohled (2004)
Asi se něco děje (2006)
Světy (2007)
2010 (2010)
BOX (2012)
Kde byl vykopán zakopanej pes (2015)